Evenementen op Mallorca

Op Mallorca vinden jaarlijks verschillende evenementen plaats, variërend van de feesten rond Semana Santa, de zeilregatta Copa del Rey tot carnaval.

Semana Santa

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Semana Santa, oftewel de Goede Week vindt plaats in de week voor Pasen. Dit is het belangrijkste religieuze feest op Mallorca. Vanaf Palmzondag zijn in Palma al dagelijks processies. Op Witte Donderdag en Goede Vrijdag zijn in vele andere plaatsen op Mallorca ook processies. Vooral de processie op Goede Vrijdag in Pollença met de ceremonie van de kruisafneming trekt veel bezoekers. Op deze dag wordt het beeld van Christus in een met toortsen verlichte optocht naar de kerk gebracht.

Festa de Sant Sebastià

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het grootste feest in Palma, het Festa de Sant Sebastià, vindt plaats op 20 januari. Het feest wordt gehouden ter ere van de beschermheilige van de stad, Sant Sebastià. Het hoogtepunt van de festiviteiten is echter aan de vooravond van het feest, op 19 januari. Op deze avond vullen de straten en pleinen van Palma zich met muziek en dans en wordt tot in de vroege uurtjes gefeest. Op de dag zelf is er een grote fietstocht door de stad.

Copa del Rey

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In de eerste week van Augustus vindt jaarlijks één van de meest prestigieuze zeilregatta’s van Europa plaats, de Copa del Rey. De Spaanse koning Juan Carlos is beschermheer van de race en neemt zelf ook deel aan de wedstrijd. Aan de wedstrijd doen vaak meer dan 100 boten mee. De race duurt een week. In die week is ook buiten de race om van alles te doen in de stad.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Nit de Foc

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De Nit de Foc, de nacht van het vuur, wordt jaarlijks gehouden in het Parc de la Mar in Palma. Het evenement vindt plaats in juni en luidt de zomer in. De festiviteiten gaan, zoals de naam al verraadt, gepaard met veel vuurwerk in allerlei vormen. Daarnaast is ook veel entertainment in het park.

Carnaval

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op de zaterdag van Carnaval is in Palma de kinderoptocht, Sa rueta, terwijl op zondag de meer spectaculaire optocht Sa Rua plaatsvindt. De optocht bestaat uit vele uitbundig versierde wagens en verklede mensen. Elders op het eiland zijn eveneens festiviteiten rondom Carnaval, maar de optocht in Palma is de grootste.

Oogstfeesten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In de maanden augustus en september wordt overal op Mallorca de oogst gevierd. De bekendste oogstfeesten zijn in Vilafranca de Bonany en Binissalem. In Binnisalem vindt eind september het Festa des Vermar plaats, het druivenoogstfeest. Tijdens dit feest kunt u wijn proeven en dansen op live muziek. Voor de kinderen zijn er ook diverse festiviteiten en een populair onderdeel van het feest is het druivengevecht, waarin twee groepen het tegen elkaar opnemen met druiven als munitie. In Vilafranca de Bonany vindt in september ieder jaar het Festa de Melo plaats. Dit feest wordt gehouden om het einde van de (meloen)oogst te vieren. Populair onderdeel is de wedstrijd om de grootste watermeloen. Meloenen worden gewogen en gemeten en degene die de grootste meloen heeft wint uiteraard.