Eten en drinken op Mallorca

De traditionele Mallorcaanse keuken kent veel lekkernijen, maar op Mallorca vindt u ook veel restaurants met een internationale keuken.

Keuken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De traditionele keuken van Mallorca is voedzaam en gevarieerd. De gerechten worden vooral gemaakt van wat het eiland zelf te bieden heeft. Dit betreft zowel groenten van het platteland als vis en zeevruchten uit de Middellandse zee. De keuken kent veel goedgevulde soepen en stevige boerenkost. Populaire gerechten zijn tumbet, een groenten ovenschotel met courgette, aubergine, aardappel, paprika en tomaat, arroz brut, een gerecht met vlees, rijst en groenten en de frit mallorqui, een gerecht met orgaanvlees, tomaat, ui en aardappel. Verder kunt u in vele plaatsen tapas bestellen. Typisch voor Mallorca zijn ook de worsten, die in verschillende groottes en smaken verkrijgbaar zijn. Een zoete lekkernij is ensaimada, een spiraalvormig gebak bestrooid met poedersuiker of gevuld met jam of crème. Hét nationale gerecht van Mallorca ten slotte is pa amb óli, brood met olie. Dit is geroosterd (bruin) brood met tomaat en knoflook en uiteraard olijfolie.

Eetgewoonten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De lunch is voor Mallorcanen de hoofdmaaltijd en deze vindt plaats tussen 14.00 en 15.00. In de meeste toeristische plaatsen kunt u echter al eerder terecht voor lunch. ’s Avonds eet men laat, meestal pas na 21.00 uur. U kunt in de meeste restaurants echter al eerder aan tafel, maar voor zeven uur zal het nog erg rustig zijn. Op zondag is het in veel eetgelegenheden tijdens de lunch erg druk, omdat dan veel families samen uit eten gaan.

Supermarkten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Supermarkten vindt u in alle belangrijke toeristische plaatsen op Mallorca. U kunt hier terecht voor uw dagelijkse boodschappen, zoals water, brood, groenten en vlees en wijn. Vele plaatsen hebben een wekelijkse markt met een ruim aanbod van verse groenten en fruit.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Restaurants

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Als u de traditionele Mallorcaanse keuken wilt ontdekken, zult u het binnenland in moeten of de kleinere vissersplaatsjes moeten opzoeken. Op de kaart staat vaak een menú del día, waarmee u vaak goedkoper uit bent, dan wanneer u à la carte besteld. In de badplaatsen zitten tal van restaurants met een zeer gevarieerd aanbod, maar de kans dat u hier streekgerechten op de kaart zult treffen is klein. Wel kunt u hier terecht voor bijvoorbeeld pizza, schnitzel of biefstuk met friet. De meeste restaurants hebben ook vegetarische gerechten op de kaart staan.

Drinkwater

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het kraanwater op Mallorca is drinkbaar, maar omdat het naar chloor smaakt, verkiezen de meeste mensen flessenwater. Alle supermarkten verkopen mineraalwater en flessen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten.