Vervoer op Mallorca

Het wegennetwerk van Mallorca is overzichtelijk en de verkeersregels zijn vergelijkbaar met die in Nederland. Reizen met de bus tussen de grotere steden is goed te doen.

Autohuur

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Voor autoverhuur moet u een geldig paspoort en rijbewijs tonen. Op het vliegveld hebben verschillende autoverhuurbedrijven een balie en u kunt hier direct een auto huren. Het kan echter voordeliger zijn om bij kleine plaatselijke verhuurbedrijven een auto te huren. Waar u uw auto ook huurt, bekijkt u altijd goed wat het aanbod inhoudt en let met name ook op de verzekeringsvoorwaarden. Prijzen verschillen per reisperiode en zijn afhankelijk van de grootte van de auto.

Scooters en motoren

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Scooters en motoren zijn in bijna alle toeristenplaatsen te huur. Vanaf 125 cc heeft u een motorrijbewijs nodig. Het dragen van een helm is verplicht.

Taxi

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De taxi is een veelgebruikt vervoermiddel op Mallorca. Taxi’s zijn betaalbaar en is het handigste vervoermiddel om bezienswaardigheden in de buurt te bezoeken. Korte ritten worden berekend met behulp van de meter, voor lange afstanden kunt u het beste proberen van tevoren een bedrag met de chauffeur af te spreken. In het weekend en ’s avonds wordt een toeslag berekend, evenals voor bagage en ritten naar het vliegveld.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Openbaar vervoer

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Mallorca zijn slechts twee treintrajecten. Het ene is het traject van de historische trein tussen Palma en Sóller en de tweede is het traject tussen Palma en Manacor, via Inca. De trein maakt vele tussenstops. Een veel meer gebruikt openbaar vervoermiddel is de bus. Vooral tussen de grotere plaatsen is dit een goede en goedkope optie om u te verplaatsen. Houdt u wel rekening met het feit dat de bussen soms eerder of later komen en let u vooral goed op wanneer de laatste bus terug naar uw vakantieadres gaat. Kleinere plaatsen op het eiland zijn lastig met de bus te bereiken.