Praktische informatie

Deze pagina biedt u praktische informatie over Mallorca, met tips over geldzaken, veiligheid, gezondheid en telefonische bereikbaarheid.

Geldzaken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Mallorca betaalt u met de Euro. Het prijsniveau op het eiland is minstens zo hoog als in Nederland. Pin- en betaalautomaten vindt u in alle toeristenplaatsen en creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Bij betaling met uw creditcard moet u uw pincode intoetsen en uw legitimatiebewijs laten zien. Het is gebruikelijk om fooien van tussen de 5 en 10% te geven aan obers, taxichauffeurs en gidsen.

Bellen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Met uw mobiele telefoon heeft u over het algemeen goed bereik op Mallorca. Openbare telefoons zijn in bijna elke plaats te vinden. De meeste toestellen zijn kaarttelefoons. Telefoonkaarten kunt u kopen in tabakswinkels en in de meeste souvenirswinkels. Belt u naar Nederland, dan dient u eerst 0031 (mobiel: +31) in te toetsen. Vergeet hierna niet de eerste 0 van het Nederlandse (net)nummer weg te laten.

Gezondheid

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u naar Mallorca reist heeft u geen vaccinaties nodig. Om u te beschermen tegen de zon is het verstandig om u altijd goed in te smeren met zonnebrandcrème. In bijna alle plaatsen zit een apotheek, waar u terecht kunt voor eenvoudig medisch advies en ook kunnen medewerkers van een apotheek u de nodige medicijnen voorschrijven. In Palma en de grotere toeristenplaatsen vindt u artsencentra, waar ook Engels gesproken wordt. In openbare gezondheidscentra wordt u kosteloos behandeld, indien u beschikt over een Europese zieketekostenverzekeringskaart. In veel gevallen staat deze pas al op de klantenpas van uw verzekeringsmaatschappij.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Veiligheid

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Hoewel Mallorca een veilige bestemming is, komt het wel eens voor dat toeristen bestolen worden. Laat uw spullen daarom nooit onbeheerd achter, ook niet in uw auto en zeker niet wanneer deze op een afgelegen plaats geparkeerd staat. Berg waardevolle spullen op in een kluis in uw accommodatie.

Overige informatie

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tot slot nog enkele wetenswaardigheden over Mallorca:

  • De officiële talen op Mallorca zijn Spaans en Catalaans, waarvan door veel plaatselijke bewoners een variant wordt gesproken, het Mallorquín. In toeristische plaatsen kunt u vaak in het Duits of Engels communiceren.
  • In veel hotels, restaurants en bars kunt u gratis uw laptop aansluiten op WIFI.
  • De netspanning bedraagt 220 V. Op de stopcontacten passen dezelfde stekkers als in Nederland.
  • Nog lang niet alle hotels op Mallorca zijn aangepast op reizigers met een handicap. Informeert u voordat u gaat boeken altijd bij de desbetreffende accommodatie naar de aanwezige voorzieningen. Ook veel openbare gebouwen zoals musea en winkels zijn moeilijk toegankelijk. Op Mallorca is wel een gespecialiseerde busdienst, EMT, die zich richt op vervoer van mensen met een lichamelijke beperking.
  • Musea zijn op maandag meestal gesloten en ook zijn ze vaak tussen de middag dicht. Voor winkels gelden geen vaste openingstijden, maar de meeste winkels zijn geopend van circa 9.30-13.30 en van 16.30-20.00 uur. In badplaatsen zijn winkels vaak tot 22.00 open en houden ze ook geen middagsluiting. Ook grote winkelcentra in Palma zijn de hele dag geopend. De meeste winkels zijn op zaterdagmiddag en zondag gesloten, met uitzondering van souvenirwinkels in badplaatsen.