Palma de Mallorca

De hoofdstad van Mallorca, Palma de Mallorca, is een ware metropool met de grootste oude stadskern van Europa, vele bezienswaardigheden, uitgebreide winkelmogelijkheden en diverse musea en kunstgaleries.

Wanneer u op Mallorca verblijft is een bezoek aan Palma een absolute must. Hoogtepunten van de stad zijn de oude stadskern met historische gebouwen, mooie binnenplaatsen en smalle steegjes. Centraal in de stadskern bevindt zich de Kathedraal La Seu, één van de mooiste kerken van Spanje. Dé manier om de hoofdstad te verkennen is door middel van een stadswandeling en loop via de smalle straatjes met kleine winkeltjes en restaurants langs de diverse bezienswaardigheden in de stad.

Almudainapaleis

Behalve de kathedraal mag u ook het Almudainapaleis niet missen. Het huidige paleis is het resultaat van restauraties en verbouwingen van het oorspronkelijke Moorse kasteel uit 1281. Zeer mooi is de gotische zaal met veel bogen en een fraai bewerkt houten plafond. De trots van het paleis is echter de grote verzameling aan wandtapijten uit de 16e en 17e eeuw. Zo’n 200 meter ten westen van het paleis vindt u La Llotja, een prachtig laatgotisch gebouw dat vroeger dienst deed als zeehandelsbeurs. In het gebouw vindt u een mooi gewelf, dat rust op gedraaide pilaren. Buiten ziet u diverse kleine torens en boven de ingang een beeldhouwwerk van een beschermengel.

Andere bezienswaardigheden

In de oude stadskern vindt u verder nog de Basílica de Sant Fransesc, een gotische kerk met klooster die in de 13e en 14e eeuw werden gebouwd. Ook de moeite waard zijn het Bisschoppelijk paleis (Palau Episcopal), de gotische kerk Santa Eulàlia en Banys Àrabs, waar u resten vindt van een 10de eeuwse hammam. In het Parc de la Mar, dat zich tussen de kathedraal en de stadsmuren bevindt, kunt u even bijkomen van alle drukte in de stad. In het park bevindt zich een grote vijver, waarin de kathedraal weerspiegelt. Bent u in het park, neemt u dan ook een kijkje bij de keramiekwand ontworpen door Joan Miró. Meer werk van Miró, maar ook van Picasso, Barceló en andere Spaanse kunstenaars vindt u in het Museu Fundació Juan March. Het Museu de Mallorca toont kunstwerken en voorwerpen uit diverse perioden, van de prehistorie tot de renaissance en art nouveau. Net buiten de stad ligt het Castell de Bellver, dat beslist de moeite van een 2 km lange wandeling waard is. Het is een cirkelvormig, gotisch kasteel uit de 14de eeuw met een mooie binnenplaats met daaromheen galerijen. Vanaf het kasteel heeft u prachtig uitzicht op Palma de Mallorca.

Foto’s van Palma de Mallorca

Ligging