Pollença

Pollença is een erg mooie, oude stad, gelegen aan de voet van de Serra de Tramuntana. De oorsprong van de stad gaat terug naar de Romeinse tijd en de Romeinse brug in Pollença herinnert hier nog aan.

Pollença, dat omgeven wordt door twee heuvels, ademt historie. De stad bestaat uit kronkelende, hellende straatjes en huizen met Arabische dakpannen. Twee bezienswaardigheden in de stad zijn de Nostra Senyora del Roser kerk en de Santa Maria de los Ángeles parochiekerk. Pollença staat echter vooral bekend om de kruisweg, die naar de kapel op de top van de Calvari leidt.

Kruisweg en El Calvarikapel

De kruisweg begint bij het stadhuis, dat gevestigd is in een voormalige jezuïetenkerk. 365 steile treden tussen cipressenbomen door, leiden u langs de kruiswegstaties. Uiteindelijk bereikt u de top van de heuvel en daar wacht u niet alleen de kapel, maar ook een prachtig uitzicht. In de kapel bevindt zich een gotisch kruis met Christus. Het Mariabeeld aan de voet van het kruis is een object van verering. Op Goede Vrijdag trekt Pollença veel toeristen, maar ook Mallorcanen komen dan naar de stad, om de Processie over de Kruisweg bij te wonen.

Muziekfestival

In de maanden juli en augustus vindt in Pollença het internationaal muziekfestival plaats. Het festival bestaat al 50 jaar en beroemde muzikanten komen dan naar Pollença om het publiek te vermaken met hun muziek. Het programma bestaat veelal uit klassieke concerten, maar ook wereldmuziek en jazz behoren tot het muzikale aanbod. De concerten vinden plaats in het Santo Domingo klooster.

Foto’s van Pollença

Ligging