Grotten van Mallorca

Mallorca herbergt een grote hoeveelheid grotten, waarvan er echter slechts enkele toegankelijk zijn. Grotten, die u kunt bezoeken, zijn de Coves del Drac, de Coves del Hams en de Coves de Artà.

De Coves del Drac, oftewel de drakengrotten, danken hun naam aan de sagen die vertelden dat in de grotten draken, duivels en monsters leefden. Andere verhalen vertellen echter dat de Drac, een dier met vleermuisvleugels en een slangenlijf, een schatbeschermer was. Al in de oudheid werden de grotten gebruikt als toevluchtsoord in tijden van oorlog. De Romeinen, Arabieren, maar ook de Mallorcanen hebben zich in de grotten schuilgehouden. Tegenwoordig kunt u de grotten bezoeken. Zeer bijzonder is het onderaardse meer dat zich in de grotten bevindt. Het is 177 meter lang en 33 meter breed. Tijdens tours door de grotten vinden op het meer korte klassieke concerten (10 minuten) plaats, waarna u een boottochtje op het meer kunt maken.

Behalve de Coves del Drac, kunt u ook de Coves del Hams bezoeken. Ook hier bevindt zich een onderaards meer, waarop muzikanten in boten zorgen voor een bijzondere sfeer. Deze grotten danken hun naam aan de haakvormige stalactieten, die zich hier bevinden.

De grootste grotten van Mallorca zijn de Coves d’Artà. In de grotten zijn vele stalagmieten en stalactieten te vinden. Om de bijzondere vormen ervan te kunnen zien, worden ze goed belicht. Rondleidingen van 25 tot 40 minuten brengen u langs de mooiste plekken in de grotten.

Foto’s van Grotten van Mallorca

Ligging