Cala d’Or

Cala d’Or is één van de mooiere badplaatsen van Mallorca. De witgepleisterde huizen in combinatie met het ontbreken van hoogbouw en een levendig uitgaansleven maken Cala d’Or tot een geliefd vakantieoord.

Cala d’Or ligt aan de zuidoostkust van Mallorca. Het is een kleine badplaats met een grotendeels autovrij centrum. De plaats heeft maar circa 300 vaste inwoners, maar in de zomer groeit het aantal bewoners aanzienlijk. Boven Cala d’Or bevindt zich op de kliffen het fort Es Forti, van waar u mooi uitzicht op zee en de rest van de omgeving heeft. Zo kijkt u uit over het groene achterland met olijfboomgaarden, dat zich uitstekend leent voor wandel- en fietstochten. In mei/juni vindt jaarlijks een internationaal jazzfestival plaats in Cala d’Or.

Centrum

Het centrum van Cala D’Or is, zeker in de zomermaanden, erg levendig en u heeft keuze uit diverse cafés en restaurants. Ook kunt u in deze badplaats prima winkelen, want het winkelaanbod is divers. Rondom de haven, Marina Cala D’Or, bevinden zich diverse bars en discotheken die ’s avonds druk bezocht worden.

Stranden

Langs de kust verspreid liggen vijf baaitjes met kleine zandstranden. De baaien worden omgeven door met pijnbomen begroeide bossen. Het water in de baaien is glashelder en nodigt uit tot een frisse duik, maar zeker ook tot snorkelen. Voor het centrum van Cala d’Or bevinden zich het Cala d’Or strand en het Cala Gran strand, die beide beschikken over toiletten, douches en strandbewaking. Ook kunt u tegen betaling strandstoelen en parasols krijgen. Verspreid langs de kust vindt u nog enkele kleine strandjes, zoals het Cala Serena strand.

Andere plaatsen

Meer plaatsen op Mallorca:

Foto’s van Cala d’Or

Populaire accommodaties in Cala d’Or

Cala d'Or Gardens Mallorca 7.5
1 aanbieder
vanaf €466
Prinsotel Alba 7.9
7 aanbieders
vanaf €511
Parque Mar 8.7
4 aanbieders
vanaf €378

Bekijk alle accommodaties in Cala d’Or

Ligging