Port d’Alcúdia

Port d’Alcúdia is een populaire badplaats aan de noordoostkust van Mallorca. Alcúdia is de 2 km landinwaarts gelegen oude stad met diverse bezienswaardigheden, waaronder restanten uit de Romeinse tijd.

Port d’Alcúdia heeft alles wat u van een moderne badplaats mag verwachten. Het heeft een 3,5 km lang zandstrand, dat geleidelijk afloopt in zee en daardoor dus geschikt is voor kinderen. Door Port d’Alcudia loopt een drukke hoofdstraat met aan weerszijden appartementencomplexen. Ook vindt u in de plaats een groot aanbod aan restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden. Zo kunt u een drankje drinken in een Engelse pub, een Duitse bierstube of in een tapasbar. Tot vroeg in de ochtend kan bovendien gedanst worden in enkele discotheken.

Ten zuiden van de badplaats ligt het moerasachtige gebied van het Parc Natural de S’Albufera. Dat de omgeving waterrijk is, is ook terug te zien in Port d’Alcúdia, want in de plaats zijn drie meren gelegen, die onderling met elkaar in verbinding staan door middel van kleine kanalen. In het Parc Natural leven 200 verschillende vogelsoorten en groeien vele plantsoorten.

Waterpark HidroPark

Waterpark HidroPark biedt allerlei vormen van vermaak voor het hele gezin. Uiteraard bestaat de hoofdmoot van het park uit verschillende soorten zwembaden, waaronder een golfbad en een kinderbad. Daarnaast heeft het park diverse glijbanen, waaronder twee Kamikazes, die 15 meter hoog zijn en Multibanen, waarop u onderling een wedstrijdje kunt houden wie het eerste beneden is. Behalve waterpret heeft het park ook attracties ‘op het droge’. Zo is er een 20 meter lang springkussen, kunt u een potje minigolfen, maar ook paintballen behoort tot de mogelijkheden.

Oude stad Alcúdia

Twee kilometer landinwaarts ligt de oude stad Alcúdia. De Romeinen noemden deze plaats Pollentia, maar toen de Arabieren hier kwamen, kreeg het de naam al-kudia (op de heuvel), welke naam het vandaag de dag nog draagt. In Alcúdia zijn nog diverse overblijfselen uit de Romeinse tijd. Zo zijn restanten te zien van Romeinse woonhuizen, evenals een klein theater. In het Museo Monográfico de Pollentia worden voorwerpen uit de Romeinse tijd getoond. In de 14de eeuw werd een stadsmuur om Alcúdia gebouwd, welke gerestaureerd is en een bezichtiging waard. Opgenomen in de stadsmuren is de neogotische Sant Jaume kerk. Binnen de stadsmuren bevinden zich diverse herenhuizen uit de 14de eeuw en langs de weg naar Port d’Alcúdia staat het Oratorio de Santa Anna, een 13de eeuwse kerk, die een bezoek waard is.

Andere plaatsen

Meer plaatsen op Mallorca:

Foto’s van Port d’Alcúdia

Ligging