El Arenal

El Arenal is een populaire, levendige badplaats op circa 16 km van de hoofdstad van Mallorca gelegen. De plaats wordt vooral door Nederlandse en Duitse toeristen bezocht, met in de zomer veel jongeren.

El Arenal is een langgerekte badplaats met een lange boulevard, waarlangs zich diverse restaurants en winkels bevinden. Ook aan de hoofdweg liggen diverse winkels en horecagelegenheden. Zowel de hoofdweg als de boulevard zijn zeker in het hoogseizoen erg druk en het verkeer komt op de hoofdweg nogal eens vast te staan. Langs de kust ligt het mooie zandstrand van El Arenal, één van de trekpleisters van de plaats. Het is een lang, breed zandstrand met alle benodigde faciliteiten, waaronder enkele balnearios, strandbars. Ook kunt u deelnemen aan diverse activiteiten, zoals bananariding en waterskiën.

Aqualand

In El Arenal bevindt zich het grote waterpark, Aqualand. Zeker met kinderen is dit een fantastisch dagje uit. Het park heeft vijftien verschillende waterattracties, zoals de Black Hole, een glijbaan, waarvan u in het donker afglijdt, Dragoland, waar u met draken zwemt, en de Anaconda, een glijbaan vol bochten en kronkels.

Uitgaan

El Arenal is het uitgaanscentrum bij uitstek. In de zomer komen dan ook veel jongeren hier hun vakantie vieren. Langs de boulevard zijn diverse cafés, bars en discotheken te vinden, waaronder enkele grote Nederlandse discotheken, zoals de Veronica en 538 discotheken. Ook populair zijn MTV Beachhouse en de Heeren van Amstel kroeg. Naast Nederlandse kroegen telt El Arenal ook diverse Duitse bierstuben en Engelse Pubs. Ook kunt u een bezoek brengen aan één van de amusementshallen.

Andere plaatsen

Meer plaatsen op Mallorca:

Foto’s van El Arenal

Populaire accommodaties in El Arenal

Seramar Luna Park 6
9 aanbieders
vanaf €331
Whala!Beach 6.5
7 aanbieders
vanaf €268
Sahara-Nubia-Gobi Bay 6.2
5 aanbieders
vanaf €393

Bekijk alle 34 accommodaties in El Arenal

Ligging