Playa de Palma

De badplaats Playa de Palma, die enkel bestaat uit op toerisme gerichte bebouwing, ligt op slechts 10 km van de hoofdstad van het eiland en op slechts 3 km van het vliegveld.

Playa de Palma is een vakantieoord pur sang. U vindt hier geen historische bebouwing, maar enkel appartementencomplexen, restaurants en uitgaansgelegenheden. Parallel aan het centrum loopt een drukke weg, de weg tussen Ca’n Pastilla en El Arenal. Zeker in de zomer loopt het verkeer regelmatig vast op deze weg. Langs de kust loopt een lang breed strand, dat aan de ene kant overloopt in het strand van Ca’n Pastilla en aan de zuidkant in dat van El Arenal. Achter het strand loopt de boulevard met diverse winkels en horecagelegenheden. De plaats wordt vooral door Duitse toeristen bezocht en veel van de horecagelegenheden zijn hier dan ook op gericht. Op het strand kunt u op verschillende plekken watersporten beoefenen. Het strand loopt geleidelijk af in zee, wat het geschikt maakt voor kinderen. Op verschillende plekken zijn achter het strand speeltoestellen geplaatst.

Uitgaan

In Playa de Palma komen in de zomer veel jongeren en dit zal ongetwijfeld te maken hebben met het grote aanbod aan uitgaansgelegenheden van de badplaats. In de zogenaamde bierstraat alleen al vindt u een grote hoeveelheid kroegen en zogeheten bierstuben, waar voornamelijk Duits bier en Duits eten geserveerd wordt. Tussen de vele Duitse kroegen vindt u ook enkele Engelse pubs en een Nederlandse kroeg. Eén van de bekendste discotheken is de RIU Palace discotheek, waar zomers grote feesten worden georganiseerd en dj’s tot in de vroege uurtjes draaien. De Soul Suite van de discotheek staat in het teken van Black Music.

Andere plaatsen

Meer plaatsen op Mallorca:

Foto’s van Playa de Palma

Populaire accommodaties in Playa de Palma

HM Tropical 8.1
8 aanbieders
vanaf €440
HM Gran Fiesta 7.8
8 aanbieders
vanaf €453
Allsun Pil-Lari Playa 8
5 aanbieders
vanaf €562

Bekijk alle 63 accommodaties in Playa de Palma

Ligging