Santa Ponça

Santa Ponça is een badplaats aan de westkust van Mallorca, die vooral geliefd is bij Britse en Duitse vakantiegangers.

De badplaats is aan een baai gelegen en bij de plaats zijn diverse stranden, waarvan het Santa Ponça en het Caló d’en Pallicer strand de grootste zijn. Dit zijn beide zandstranden met diverse faciliteiten. Behalve deze stranden bevinden zich rond Santa Ponça nog enkele rotsplateaus en kiezelstrandjes, van waar u de zee in kunt. Het centrum van Santa Ponça is rondom de baai gelegen en hier vindt u winkels en restaurants en ook verschillende uitgaansgelegenheden, zoals bars, cafés en discotheken.

Golfen

Rondom Santa Ponça zijn een aantal golfbanen gelegen, namelijk de Santa Ponsa Golf I, II en III én de Club de golf de Poniente. Op de Santa Ponça Golf III na, zijn het 18 holes, par 72 banen. De Santa Ponça Golf III is een par 60, 9 holes baan. De Ponça I is de langste baan van Mallorca en hole 10 is met 590 meter één van de langste holes ter wereld.

Geschiedenis

Anders dan andere badplaatsen op Mallorca, heeft Santa Ponça een lange geschiedenis. Dit is namelijk de plaats waar Koning Jaume I in 1229 aan land kwam. Hij bevrijdde het eiland van de Arabieren en Mallorca behoorde vanaf dat moment tot Spanje. Bij de jachthaven staat een stenen kruis, het Creu de la Conquesta. De overwinning op de Arabieren wordt elk jaar in september gevierd tijdens het Rey en Jaume Fiesta, wanneer allerlei activiteiten worden georganiseerd en gedurende enkele dagen concerten worden gegeven.

Andere plaatsen

Meer plaatsen op Mallorca:

Foto’s van Santa Ponça

Ligging