Ontspanning op Mallorca

Ontspanning op Mallorca betekent heerlijk winkelen of een mooie wandeling of leuke fietstocht maken.

Winkelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Winkelen op Mallorca kunt u met name goed in de hoofdstad Palma, maar daarnaast ook op de markten, die wekelijks in vele plaatsen gehouden worden. De beste winkelstraten in Palma zijn de Carrer Sant Miquel, Passeig d’es Born en duurdere modezaken vindt u op de Avinguda Jaume III. Ook in warenhuis El Corte Ingles en winkelcentrum Porto Pi kunt u goed winkelen. De bekendste markten op Mallorca vinden plaats in Andratx op woensdag, in Inca op donderdag en in Sineu, welke eveneens op woensdag plaatsvindt. De markt in Inca bestaat al 700 jaar en in de kraampjes wordt van alles verkocht. Ook als het geen marktdag is, is Inca een bezoek waard, want de stad staat bekend om de leerindustrie en in de leerfabrieken kunt u lederwaar vaak tegen een gunstige prijs kopen. Op de landbouwmarkt in Sineu worden met name lokale producten verkocht.

Wandeltochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De mooiste wandelingen op Mallorca gaan door het Tramuntanagebergte. Tochten door dit gebergte kunnen gevaarlijk zijn, dus het is onverstandig om in uw eentje te gaan wandelen. Verschillende paden en wandelingen zijn in het gebied uitgezet. Een bekende wandeling loopt door de Torrent de Passeig, maar deze wandeling is zeker niet voor iedereen weggelegd. De tocht loopt van Escorca door de Torrent de Passeig kloof naar Sa Calobra en op diverse plaatsen moet er enig klimwerk aan te pas komen om verder te kunnen. Ook kan de kloof, vooral in de winter, plotseling vol water komen te staan. Een goed vertrekpunt voor wandelingen is het plaatsje Lluc, waar u zich kunt oriënteren bij het informatiecentrum. Natuurlijk kunt u ook langs de kust mooie wandelingen maken. Denkt u bijvoorbeeld eens aan een wandeling van Port de Soller naar de vuurtoren van Punta Grossa of van Ses Salines naar het strand van Es Carbo.

Fietstochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een leuke afwisseling is om een dagje te gaan fietsen op Mallorca. Zeker op het oostelijk gedeelte van het eiland is dit goed te doen, want hier is het over het algemeen vrij vlak. Gaat u meer naar het westen, dan wordt het heuvelachtiger en zeker in het Tramuntanagebergte is het zwaar fietsen, maar zeker de moeite waard. In de grote vakantieoorden kunt u makkelijk een fiets huren om een tocht te maken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een tour door Palma de Mallorca te maken. Dit kan onder begeleiding van een gids bij Palma On Bike. Ook organiseren Fred Rompelberg, CicloMallorca, JdR Cycling en Mallorca Cycling verschillende fietsvakanties op Mallorca. Bij plaatselijke toeristenbureaus kunt u vaak fietsroutes vinden die u de weg wijzen. Ook zijn verschillende routes uitgezet, waarbij u slechts de bordjes hoeft te volgen. Bij Colònia de Sant Jordi is bijvoorbeeld de Ruta dels Molins de Campos uitgezet.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Natuurparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wandelen en fietsen en genieten van rust en ruimte kunt u in de verschillende natuurparken die Mallorca rijk is. In het noordoosten van Mallorca ligt het Parc Natural de la Peninsula de Llevant. Het is een bergachtig gebied van 1700 hectare. Hoogtepunten van het gebied zijn de prachtige kleine strandjes, die her en der langs de kustlijn te vinden zijn. In het park zijn enkele wandelroutes uitgezet. Ook prachtige wandelingen kunt u maken door het Parc Natural Mondragó, dat voor het grootste gedeelte uit dennenbos bestaat. Daarnaast vindt u er duinen, een aantal meertjes en mooie kleine zandstrandjes. Uw wandeling voert over prachtige, kleine paden. Helemaal tot rust komt u eveneens in het Parc Natural de s’Albufera, een moerasgebied waar meer dan 200 verschillende vogelsoorten leven. Dit park kunt u het beste op de fiets verkennen. Diverse fietsroutes met een lengte van in totaal 30 km zijn in het park uitgezet. Uitstapjes naar de natuurparken van het eiland Sa Dragonera en de Cabrera eilandengroep zijn zeer de moeite waard.