Sport op Mallorca

Sportievelingen hebben op Mallorca genoeg keuze, zo kunt u diverse watersporten beoefenen, maar ook golfen, paardrijden of klimmen behoren tot de mogelijkheden.

Watersport

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De populairste watersport op Mallorca is zeilen. In de Badia de Palma, de baai bij de hoofdstad van het eiland, worden grote wedstrijden gehouden, waar Koning Juan Carlos ook aan deelneemt. De belangrijkste races zijn de Copa del Rey en de Princesa Sofia Trophy. Veel badplaatsen hebben een jachthaven, waar u kunt aanleggen. Heeft u zelf geen zeilboot, dan kunt u deze op vele plekken huren. Behalve zeilen, is surfen eveneens mogelijk, hoewel de wind niet sterk is en de golven niet bijzonder hoog. Ervaren surfers zullen hier weinig surfplezier beleven. Voor beginners zijn de omstandigheden echter goed. Andere watersporten die mogelijk zijn op Mallorca zijn waterskiën, duiken en snorkelen. Vooral deze laatste twee zijn populair op het eiland, omdat het water zeer helder en dus veel van het onderwaterleven zichtbaar is.

Paardrijden

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een leuk alternatief om Mallorca te verkennen is te paard. Op het eiland zijn diverse maneges waar u onder begeleiding van een gids een paardrijtocht kunt maken. Deze tochten voeren over ruiterpaden die langs de mooiste stukjes van Mallorca lopen. Heeft u nog geen ervaring, dan kunt u lessen nemen bij één van de maneges.

Fietsen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Jaarlijks ontvangt Mallorca circa 100.000 fietsers op het eiland. Vooral in de maanden januari en februari bezoeken wedstrijdfietsers het eiland. April t/m mei en september t/m oktober zijn periodes waarin veel hobbyfietsers naar Mallorca komen. Voor georganiseerde fietsvakanties kunt u terecht bij het door Nederlanders gerunde JdR Cycling.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Golf

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Golfen wordt steeds populairder op de Balearen en het aantal golfbanen neemt toe. Op Mallorca kunt u terecht op meer dan 20 golfbanen. De banen liggen bijna altijd in een mooie omgeving en zijn goed onderhouden. De banen variëren van par 71 tot par 73. De meeste hebben 18 holes, maar enkele hebben slechts 9 holes. De langste baan is de Santa Ponça I die ontworpen is door Falco Nardi. Op het eiland zijn enkele zeer uitdagende golfbanen gelegen, waaronder Golf de Poniente, Golf Alcanada, ontworpen door Robert Trent Jones, Capdepera Golf en Pula Golf. Bij alle clubs kunt u materiaal huren.

Paragliding en Deltavliegen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u Mallorca op een totaal andere manier wilt beleven kunt u in de buurt van Alcúdia paragliden of deltavliegen. Als u dit nog nooit gedaan heeft kunt u een tandemvlucht maken, waarbij u meevliegt met een ervaren instructeur. Bij Paragliding Mallorca en Parapente Alfabia kunt u terecht voor meer informatie.