Excursies op Mallorca

Net als op de meeste vakantieeilanden heeft u ook op Mallorca volop mogelijkheden tot het maken van dagexcursies. Met name het aanbod van bootexcursies is groot.

Bootexcursies

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In vrijwel alle badplaatsen heeft u volop keuze uit verschillende bootexcursies. Zo kunt u tochten maken met een glasbodemboot, zodat u het onderwaterleven vanuit de boot kunt zien. Verder kunt u op diverse plaatsen zeiltochten maken of, als u het iets spannender wilt maken een catamarantocht boeken. Veel zeiltochten bezoeken de mooiste baaitjes langs de kust van Mallorca. In Magaluf is het zelfs mogelijk om een trip in een onderzeeër te maken bij Nemo Submarines. U zult 50 minuten onder water doorbrengen en de boot gaat tot 20 meter diep. Populaire boottochten gaan naar de archipel Cabrera. De eilandengroep is een goed bewaard stukje natuurschoon en zowel de eilanden als de wateren en zeebodem rondom de archipel zijn tot beschermd natuurgebied verklaard. Vanuit Colònia de Sant Jordi en Porto Petro gaan excursies richting de Cabrera eilanden. Tijdens de vaart komt u veel te weten over de flora en fauna van dit unieke natuurgebied. Andere bootexcursies gaan naar het eiland Sa Dragonera, dat in zijn geheel als natuurgebied geldt. Hier leeft een bijzondere inheemse hagedissensoort. Het eiland heeft zijn naam aan dit dier (draakje) te danken. In Peguera vertrekken boten richting Sa Dragonera.

Segway tours

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Playa de Palma kunt u een Segway tour boeken bij Segway Palma . Tours variëren van één tot drie uur, waarbij de kortste route voert van Ca’n Pastilla tot El Arenal. De langste route gaat van Playa de Palma naar de kathedraal in Palma de Mallorca. Deze trip brengt u ook langs het oude centrum van Playa de Palma en de segwaytour is een leuk alternatief om de hoofdstad van Mallorca te verkennen.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Avontuurlijke excursies

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Is het tijd voor wat actie tijdens uw vakantie dan bieden Mond’Aventura en Mallorca Hiking diverse avontuurlijke excursies. Denkt u bijvoorbeeld aan klimmen, canyoning of coasteering, een combinatie van klimmen langs rotskusten, duiken, snorkelen en bezoeken aan afgelegen grotten. Daarnaast behoren kayaktochten en diepzeevissen tot de mogelijkheden. Tramuntana Tours in Sóller biedt eveneens avontuurlijke excursies aan. Zo kunt u onder begeleiding van een gids een mountainbiketocht door het Tramuntanagebergte maken.

Quad Tours

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u Mallorca op een andere manier wilt ontdekken is een quad tour wellicht een goede optie. Bij Quad Mallorca heeft u keuze uit diverse tours, waaronder een vier uur durende rit van 80 km. De rit start in Andratx en gaat via enkele leuke plaatsen naar het hoogste punt van Mallorca. Sommige aanbieders combineren een quadrit met andere activiteiten, zoals een speedboottocht of een geocoaching tour.