Entertainment op Mallorca

Voor zowel jong als oud heeft Mallorca genoeg te bieden aan entertainment. Zo zijn op het eiland verschillende waterparken, dierentuinen en attractieparken.

Dierentuinen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een bijzonder dierenpark op Mallorca is het Natura Parc in Santa Eugènia. In dit park vindt u een grote verzameling inheemse dier- en plantensoorten, waaronder wasberen, struisvogels en zwarte gieren. In het park is veel aandacht voor natuurbehoud, educatie en onderzoek. Schoolklassen leren bijvoorbeeld het belang van de natuur voor het voortbestaan van het eiland. Een ander zeer populair park is Marineland bij Calvià. U kunt hier shows met dolfijnen en zeehonden bijwonen, maar ook met exotische vogels. In het aquarium komt u oog in oog te staan met haaien en vele andere vissen. Op weer een ander stuk van het park zijn slangen, hagedissen en leguanen gehuisvest en voortsheeft het park een volière met exotische vogels. Tot slot kunt u in Safari-Zoo Reserva Africana met de auto of in een treintje door een safaripark rijden, waar olifanten, tijgers en leeuwen vrij rondlopen.

Waterparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Mallorca zijn diverse waterparken te vinden. In El Arenal vindt u één van de grootste waterparken ter wereld, Aqualand El Arenal. Dit waterpark biedt een grote verscheidenheid aan glijbanen, voor jong en oud. Ook Aqualand Magaluf in Magaluf en HidroPark in Alcúdia zijn leuke waterparken, waar u met gemak een dag kunt doorbrengen. In Magaluf zit ook het Western Water Park. Dit is een waterpark met een Western thema, dat behalve veel waterplezier ook shows te bieden heeft, zoals een duikshow.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Attractieparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Mallorca heeft geen echte attractieparken. Wel vindt u in Palma Nova het Golf Fantasía park. Dit is een groot minigolfpark met drie 18 holes midgetgolfbanen. Het is echter niet zomaar een midgetgolf baan. De banen liggen namelijk in een tropische tuin met watervalletjes, vijvers en grotten.

Karten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Mallorca vindt u een drietal kartcircuits. In Magaluf vindt u Karting Magaluf, waar jong en oud zich kunnen vermaken op de kartingbaan. Ook in Ca’n Picafort en Cala Millor kunnen raceliefhebbers een rondje maken op een kartcircuit.