Stranden op Mallorca

Mallorca heeft vele mooie stranden variërend van de kilometerslange zandstranden in de baai van Palma tot kleine, idyllische strandjes.

Cala D’Or

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bij Cala d’Or bevinden zich verschillende strandjes, die allen in een baai gelegen zijn. De plaats heet niet voor niets Cala d’Or, gouden baai, want de stranden in de baaitjes bij de plaats zijn zeer de moeite waard. Centraal voor de plaats liggen het Cala d’Or strand en het Cala Gran strand. Beiden zijn zandstranden die omgeven worden door rotsen en pijnbomen. Op de stranden zijn douches, toiletten en ten minste één snackbar. Natuurlijk zijn parasols en ligstoelen te huur. Ook in de andere baaitjes rondom Cala d’Or vindt u mooie zandstranden met diverse faciliteiten. Kenmerkend voor alle stranden bij Cala d’Or is dat ze geleidelijk aflopen in zee en daardoor geschikt zijn voor gezinnen met kinderen.

Alcúdia

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bij de plaats Port d’Alcúdia ligt het meest populaire strand van de noordoostkust. Het loopt van de haven in Alcúdia tot aan Playa de Muro en is daarmee circa 9 km lang. Bij het centrum van de plaats is het strand het breedst en richting Playa de Muro wordt het vrij smal. Op het strand zijn ligstoelen en parasols te huur en tevens zijn douches en toiletten voorhanden. In diverse strandbars kunt u een drankje halen en in het hoogseizoen is strandbewaking aanwezig. Bij Alcúdia worden diverse watersporten beoefend, waaronder windsurfen.

Playa Es Trenc

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In het zuiden van Mallorca ligt één van de mooiste stranden van Mallorca, het Es Trenc strand. Dit is een circa vijf kilometer lang natuurstrand, waarlangs geen bebouwing is. Delen van het strand worden gebruikt voor naturisme. Achter het strand is een weids duinlandschap.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Platja de Palma

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het Platja de Palma strand loopt van El Arenal tot Can Pastilla en is zo’n 6 km lang. Het is een mooi en geliefd strand en in de zomermaanden wordt het zeer druk bezocht. Op het strand vindt u de nodige voorzieningen, waaronder douches, toiletten, ligstoelen, parasols, maar ook diverse strandbars. Achter het strand loopt een promenade met winkels en horecagelegenheden.

Kleine baaitjes

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Behalve lange zandstranden zijn op Mallorca ook vele kleine, pittoreske strandjes te vinden. Het Cala de Deià bijvoorbeeld is een klein, maar zeer mooi strand dat wordt omgeven door rotsen. In de zomer kan het zeer druk zijn. Cala Pi ligt in een diepe baai omgeven door rotsen en pijnbomen. Het is een prachtig strandje, maar erg klein en daardoor in de zomer vaak erg vol. Ook Cala Portals Vells is een fijn zandstrandje gelegen in een kleine baai. Het strand is populair bij rustzoekers.